Hoe neem ik Xenical in?

Hoe neem ik Xenical in?

Xenical wordt gebruikt onder begeleiding van een erkende arts die samen met oefening, gedragsverandering en verminderde calorie dieet programma kan helpen gewicht te verliezen. Het wordt gebruikt door sommige mensen met overgewicht, zoals degenen die zwaarlijvig zijn of gewicht-gerelateerde medische problemen. Inname van Xenical met het werkende stof orlistat kan ook helpen om je gewicht terug te krijgen. Het verliezen van gewicht en het nieuwe lichtere gewicht behouden kan helpen om vele gezondheidsrisico’s die met overgewicht gepaard gaan te verhelpen. Denk dan vooral aan hart-en vaatziekten, diabetes en hoge bloeddruk, deze ziekten kunnen je levensduur drastisch verminderen.

Bepaalde vetten moeten worden opgesplitst in kleinere stukken voordat het lichaam ze kan opnemen. Orlistat helpt het enzym dat vetten in je dieet breekt. Hierdoor gaat het onverteerd vet via de stoelgang uit je lichaam. Orlistat blokkeert de absorptie van suiker en andere niet-vet voedsel,daarom moet je nog steeds de totale inname van calorieën beperken.

Hoe wordt Xenical gebruikt?

Als je besluit Xenical te gebruiken, lees dan alle richtlijnen en aanwijzingen op de bijsluiter. Als je arts dit geneesmiddel heeft voorgeschreven, lees toch ook de bijsluiter. Neem deze medicatie zoals voorgeschreven door de arts. Meestal wordt deze medicijn genomen, via de mond met drinken en meestal ook tijdens het eten. Xenical wordt in de meeste gevallen 3 keer per dag voorgeschreven. Als je een maaltijd overslaat of je maaltijd bevat geen vet, sla dan de dosis van de medicatie ook over. Om de kans op vervelende bijwerkingen te verminderen, is het belangrijk dat niet meer dan 30% van de calorieën in je dieet afkomstig zijn uit vet. Je dagelijkse inname van vet, eiwit en koolhydraten zal gelijkmatig verdeeld worden over 3 hoofdmaaltijden.

 

Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.