Categorieën
Gezondheid

Afvallen doe je niet alleen

Xenical kan een behoorlijke bijdrage leveren aan het effectief afvallen. Ondanks het feit dat het wetenschappelijk is bewezen dat Xenical werkt bij gewichtsverlies, wordt er ook inzet verwacht van degene die Xenical gebruikt.  Zo zal de huisarts die het middel voorschrijft, tevens wijzen op de begeleiding door de diëtiste. Succesvol afvallen betekent immers in de meeste gevallen ook anders omgaan met eten. Gezonder eten en weten wat je eet om er voor te zorgen dat de opname van suikers wordt geminimaliseerd. Dat het daarnaast effectief is om ook te zorgen voor extra lichaamsbeweging moge logisch zijn. Doordat je meer beweegt is er ook meer energie nodig. Het lichaam haalt die energie uit de aanwezige koolhydraten door deze om te zetten in suikers.

Beïnvloeding van andere medicatie door Xenical

Het gebruik van Xenical kan echter ook de werking van bepaalde medicatie verstoren waardoor deze mogelijk minder effectief is. Als je huisarts op de hoogte is van je actuele staat van gezondheid zal hij of hier op letten en waar nodig aanpassingen door voeren. De belangrijkste wisselwerkingen zijn als volgt:

Anticonceptie:

Gebruik van de anticonceptiepil kan in een beperkt aantal gevallen leiden tot waterdunne ontlasting. Dit is een teken dat de medicatie niet goed wordt opgenomen door het lichaam en dus minder effectief is. De huisarts raadplegen is in dat geval essentieel.

Laxeermiddelen

Xenical heeft van zichzelf al een sterk laxerend effect. Het gebruik van een extra laxerend middel is dus niet aan te raden.

Ciclosporine

Ciclosporine is een medicijn wat wordt gebruikt als afweeronderdrukkend middel. Door het gebruik van Xenical zal de hoeveelheid ciclosporine afnemen en daarmee zijn effectiviteit verminderen. In samenspraak met de huisarts kan besloten worden om de dosis te verhogen voor de periode dat Xenical wordt gebruikt. Ga je stoppen met Xenical, laat ook dat aan de huisarts weten zodat de hoeveelheid ciclosporine kan worden terug gebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *